на живо

Снегът прекрати ЦСКА - Етър след едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мачът ще бъде доигран утре

Снегът прекрати ЦСКА - Етър след едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

ЦСКА и Етър изиграха едно полувреме под снега в София (0:0), но на почивката, след близо 30 минути обсъждане, се взе решение двубоят да бъде доигран след 24 часа.

Така второто полувреме ще се изиграе утре от 17:30 ч., ако условията позволяват. В неделя обаче също се очаква обилен снеговалеж и домакините ще трябва да положат доста усилия за доиграване на срещата от 18-ия кръг на Първа лига.

Снимка: Lap.bg

Снежната покривка и оцветяването на линиите в оранжево означаваха, че системата за видеоповторения (VAR) не може да бъде калибрирана така, че да се намесва при засади, и тези решения остнаха за асистент-съдиите.

ЦСКА и Етър заложиха предимно на изритване на топката и много единоборства. В 13' гостите останаха с 10 души, след като Георги Александров фаулира грубо Марселино Кареасо.

Снимка: Lap.bg

Последваха няколко отлични намеси на вратаря на Етър Мартин Величков, преди бившият нападател на ЦСКА Мартин Тошев да удари греда за "болярите". Опитът на Шано Бухолда за добавка пък бе неточен.

След половин час игра реферът Кристиян Колев спря срещата, за да бъдат почистени очертанията от снега, който продължи да вали. Паузата наложи 10 минути добавено време на първата част, в които пропуски за "армейците" направиха Джонатан Линдсет и Дюкенс Назон.

Снимка: Lap.bg

На полувремето двата клуба и длъжностните лица обсъдиха дали двубоят да продължи. Главният съдия изрази опасенията си за здравето на играчите. От Етър имаха намерение да продължат, но ЦСКА се обяви против. В крайна сметка бе съобщено, че играта ще се поднови утре от 17:30 ч.

Снимка: Lap.bg