на живо

Спонсорът на Левски удвоява парите и опрощава дълговете

"Сините" се стремят към добра селекция и връщане на лидерската позиция

 

Генералният спонсор на Левски ще удвои парите, които влага в клуба. Освен това ще опрости и отпише всички досегашни инвестиции.

Това стана ясно от съобщение до медиите на собственика на компанията Мило Борисов. В него се посочва още, че консултантският договор между двете страни се прекратява. Според него, 10% от всички приходи за клуба трябва да бъдат отчислявани в полза на спонсора.

Официално съобщение от Мило Борисов, мажоритарен собственик на спонсора на ПФК Левски

Скъпи привърженици на ПФК Левски,

изминаха почти 3 години от момента, в който започнахме да работим с ПФК Левски и да съдействаме не само в качеството на спонсор,  но и като бизнес консултант на клуба. Съвместно с ръководството на Левски за  този период успяхме да постигнем много важна цел – финансовото стабилизиране на клуба и изплащането на основната част от натрупаните в миналото задължения към НАП и към трети лица, от които зависеше лицензът и дейността на клуба.

Радвам се, че сега, в навечерието на 110-годишнината на клуба, можем с удовлетворение да споделим с Вас, че сме доволни от постигнатото във финансов и административен план и приключваме с успех нашата мисия като бизнес консултант. Работата ни през тези години наложи да направим от наша страна значителни финансови инвестиции в интерес на Левски, които сега опрощаваме и отписваме. Така ПФК Левски няма да дължи нищо по Договора за консултантски услуги към нас.

За мен, както и за нашия екип, бе удоволствие да работим в качеството на консултант с имена като Станимир Стоилов, Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, Антон Краус, Николай Костов, Христо Йовов и, разбира се, Наско Сираков и Ви уверяваме, че ще продължим работа с настоящото ръководство на клуба и ще правим всичко за успеха на Левски в качеството си на спонсор, какъвто оставаме.