на живо

Станимир Стоилов: Нашият вратар не искаше да контузи съперника

Треньорът на "Левски" поздрави националния отбор за двете поредни победи

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов изрази съжаление за тежката контузия, която получи футболист на "Спортист" Своге в контролата между двата тима (1:1) на едно от помощните игрища на стадион "Георги Аспарухов". Стефан Стефанов от гостите получи фрактура и беше откаран с линейка след влизане на вратаря на "сините" Иван Андонов.

"Съжаляваме за контузията. Тези неща се случват и дано бързо да оздравее момчето. Иван направи двойна грешка - неправилно позициониране и остро влизане в контролен мач. Сигурен съм, че не е искал да го контузи", коментира Стоилов.

Той предупреди, че неговите футболисти трябва да си върнат възможно най-бързо концентрацията и мотивацията преди предстоящия мач срещу "Берое". "Има опасност след победата срещу ЦСКА да сме по-лежерни и да живеем в миналото. По най-бързия начин трябва да си върнем амбицията, желанието и агресията."

"Почивката мина и сега трябва да се концентрираме и мотивираме отново. След националния отбор обикновено първите мачове са много неприятни, докато влезем в отборен дух. Когато се съберем, ще разговаряме с футболистите. Също така искам да поздравя националния отбор, тъй като от доста време не сме имали две победи за три дни."