на живо

Станислав Генчев: Време е някой да бутне Лудогорец (ВИДЕО)

Левски взима петима нови, Бари и Краев са аут

 

"Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Едната вече се сбъдна да бъда треньор на Левски. Сигурен съм, че имаме сили да я постигнем", бяха първите думи на новия треньор на Левски Станислав Генчев при своето официално представяне на "Герена".

"Има футболисти, които може да бъдат освободени, но всичко зависи от селекцията, която ще направим. Ще вземем минимум пет нови футболисти. Имаме договорка с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията, които футболисти аз поискам, те ще бъдат привлечени, което е изключително важно за мен и моя екип. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството. В момента разполагаме с малко футболисти. Билал Бари няма да бъде част от отбора. Андриан Краев също", каза Генчев относно селекцията на "сините".

"Три пъти бяхме близко до моето завръщане тук. Отговорността е изключително голяма, работата, която ни предстои, е изключително сериозна и с моя екип сме готови да поемем отговорността. Нашата част е да направим такъв отбор, че хората да се чувстват щастливи на стадиона, да се радват на играта, тогава няма да има никакви проблеми и съм сигурен, че тези неща ще бъдат изчистени.

Имаме интерес към Алекс Колев, който е голмайстор на първенството и национал. В момента се водят разговори. Ако се разделим с Кордоба, със сигурност ще ни трябва централен защитник", допълни новият селекционер.

Снимка: Lap.bg

"Пламен Андреев и Иван Андонов остават на "Герена", но те имат нужда от по-опитен вратар до тях, от когото да се учат", уточни още Генчев.

"Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач.

Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо", каза още работилият за последно в Крумовград треньор.