на живо

Стенли: Има война между Гонзо и Мишо Касабов

Срещал съм се с политици, не скри рекордьорът по мачове за България

Lap.bg

Стилиян Петров, който ще влезе в Изпълкома на Димитър Бербатов, ако последният бъде избран за президент на БФС на 15 март, разкри, че в момента има война във футболния съюз между Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо, които са двама от основните кандидати за стола на подалия оставка Борислав Михайлов.

Също така бившият футболист на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила призна, че се е срещал с представители на политически партии и не вижда проблем, защото това не го прави зависим. Също така Петров призна, че се е срещал и с президента Румен Радев.

Снимка: Lap.bg

Рекордьорът по мачове в националния отбор добави, че не се е кандидатирал за президент или пък не е приел поканата на част от другите кандидати да влезе в техните екипи, защото ако предаде Димитър Бербатов, означава, че е предал българския футбол.

Стилиян разясни и че не се предвижда чистка в структурите на футболния съюз по области, защото 70% от хората там работили добре.

"В България имаме грешна представа за това, когато разговаряш с хора от политическите звена. Държавата е най-важният партньор. Не бягаме от тази отговорност, не се крием. Затова обявяваме имената пред цялата общественост. Правим най-доброто. Работим върху този изпълком от дълго време. Част от тези хора са доста заети. Не се притесняваме ни най-малко от това нещо.

Единствено медиите и клубовете могат да преценят дали е правилно това, което сме избрали и дали работи за българския футбол", каза Стенли.

Снимка: Lap.bg

"Проблемите са доста. За съжаление имаме една система, която е работила по един и същи начин толкова време. Аз лично съм звънял на 350 клуба. Това, което ние се опитваме да направим, е да дадем шанс да се развиват децата. Заплашват част от хората, че ще бъдат уволнени, ако дойдем на власт. Тези, които работят и искат да работят, не трябва да се страхуват.

Натискът, зависимостта, 20 мрежи, флагчета - това не е развитие. Трудно е. Сблъскваме се с неща, които искаме да разберем дали е правилно или неправилно. Нас не ни е страх от вашите въпроси и никога няма да ни е страх.

Срещал съм се с политически партии и не го крия. За това, което говорим, не може просто да го обявиш без да си разговарял. На всеки от тях сме показали нашата програма. И с президента съм се срещал.

В България, когато се виждаш с тези хора, казват, че си зависим. Не. Това, което сме подготвили, е договорено както с държавните институции, така с УЕФА, ФИФА, за да можем да изпълним тези неща. Не се крием и няма да се крием", допълни бившият капитан на България.