на живо

Стоичков: На 50-ия юбилей валя, днес също е за Туньо! (ВИДЕО)

Героите от САЩ '94 отбелязаха 100-годишнината на Етър с шоу мач

Стоичков: На 50-ия юбилей валя, днес също е за Туньо! (ВИДЕО)

Героите от САЩ '94 отбелязаха 100-годишнината на Етър с шоу мач. Въпреки проливния дъжд във Велико Търново, футболният празник на ст. Ивайло събра хиляди. Зрелищният двубой беше гвоздеят в програмата по случай юбилея на клуба.

На терена звездите на България, водени от Христо Стоичков, победиха със 7:1 сборния тим от големи имена в историята на "виолетовите". За спечелилите точни бяха Дончо Донев (4'), Мартин Камбуров (22' и 28'), Емил Костадинов (28'), Петър Михтарски (44'), Даниел Боримиров (49') и Станислав Ангелов (52'), а почетното попадение за Етър бе дело на Иван Петков (41').

Третата минута беше особено емоционална. Тогава капитаните на двата отбора прекъснаха мача, за да отдадат почит към своя съотборник, приятел и легенда на Етър - Трифон Иванов.

"Знаете, че днес го няма един голям приятел с лъвското сърце, какъвто е Трифон Иванов. Както преди 8 години на 50-ия ми юбилей валя, днес също е за него", каза Камата и погледна към небето.

"Радвам се да видя, че трибуните са пълни. Честит юбилей! Надявам се следващите сто години да бъдат много по-успешни заедно с вас. Трифон го няма, но той винаги ще бъде с нас. Днес той със сигурност е при нас.", заяви Балъков.

След шоуто заря огря небето над стадиона, на който през 1991 г. Етър стана шампион на България.