на живо

Стоилов: Много хора участваха фалшиво в Левски (ВИДЕО)

Българският футбол е тотално изостанал, заяви треньорът

Стоилов: Много хора участваха фалшиво в Левски (ВИДЕО)

Левски може да тръгне нагоре, ако се казва по-често истината. Това заяви в подкаста "Код Спорт" бившият треньор на столичния гранд Станимир Стоилов. Той смята, че при последния му престой на "Герена" много от участващите в "синия" клуб са го правели фалшиво.

"Много от хората, които участваха в създаването, участваха фалшиво в Левски. Фалшиво! Не бяха честни. Това беше другата причина, поради която исках да напусна. Не искам да участвам във фалшиви сдружения или във фалшиви хора и да бъда фалшив."

"Не съм участвал във войни, нито искам да участвам, но мисля, че Левски може да тръгне, ако се казва по-често истината и се постави всички открито."

"Аз не се плаша от тези неща. Глупостта ходи по хората. Те същите си измислят някакви оправдания и накрая истината и аз се оказвам прав. Както и да те наричат, важно е какво ти е оставено зад гърба, а там са титли и купи. Много хора, ако затворя входовете им с тях, няма да могат да излязат. Аз искам условия за футбол и продължавам да искам. Малко се е променило, но отново играем на ниви. Единственото, което чуваш в България е "Няма как да стане" или "Не може да стане". Българският футбол е тотално изостанал. Два отбора имат база в България."

"Най-големият клуб Левски беше докаран във фалит. Защо? Защото не можеш да го управляваш. За година и половина-две се показа клубът колко може да печели. Незнанието е голямо нещо. Всякакъв вид прякори и лъжи могат да ти измислят. Само феновете ти гарантират 70% от бюджета. При това да го има и ти да си затваряш очите или да водиш безсмислени разправии с привърженици, като всички са на една страна.", коментира Мъри, който в момента води турския втородивизионен Гьозтепе.