на живо

Стоилов: Не е най-доброто решение за Спецов да се занимава постоянно с "Левски"

Треньорът на "Левски" отговори на НАП

За Румен Спецов не е най-доброто решение да се занимава постоянно с "Левски", заяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов в отговор на изпълнителния директор на НАП.

В предаването "Тази сутрин" по bTV Спецов бе категоричен, че ако клубът не си плаща задълженията в срок, то ще спре да съществува. 

"Да, имаме задължения, които ще се опитаме да изпълним, но чак Спецов да решава какъв ще е "Левски"... няма да се случи! Ако се огледа, сигурно в цялата държава не са събрани данъците. Не е най-доброто решение за него да се занимава постоянно с "Левски". Ние имаме достатъчно човешки и морален ангажимент за разлика от много хора в тази държава. Гарантирам, че "Левски" ще изчисти всичко", каза Стоилов пред медиите преди заминаването на тима за лагер в Боровец.

"Тези задължения не са трупани само от нас, трупани са от години, но НАП тогава не се е сещал да коментира. В България се коментира "Левски", когато им е удобно на някои", добави още треньорът.

Стоилов коментира и случващото се в националния ни отбор: "Трябва хубаво да се мисли кой ще е следващият треньор на националния отбор. Смятам, че Херо е точният избор за национален селекционер. Имаме играчи, не е чак толкова лошо. Не трябва да бягаме от нашата отговорност. Да, трябва да се подобри инфраструктурата. Да се говори за подмладяване, това не върви. Това не е подмладяване. Глупости си говорим, всеки се прави, че не чува."

Снимка: Lap.bg

"Вината е в нас, треньорите и играчите. Играчите скачат според тоягата. Емо Костадинов и Лечков знаели рецептата, а аз не виждам такова нещо. Откакто е Лечков, вече 16 години нямаме успех. Да внимават с нея. Сливен го няма на футболната карта. Да внимава с мнението си за играчите, основно тези на Левски", отправи предупреждение Стоилов.

Специалистът коментира и информация на dsport за проверка от прокуратурата на съмнителен мач, в който е участвал и "Левски": "С нас никой от прокуратурата не се е свързвал. "Левски" не участва в уговорени мачове. Другият отбор си носи отговорността. Аз съм "За" да дадем обяснения."

Вижте повече във видеото.