на живо

Строителите на "Армията": Няма вариант стадионът да не бъде построен

Демонтажът струва над 1 млн. лева, ще бъде завършен по-рано

Строителите на "Армията": Няма вариант стадионът да не бъде построен

Няма вариант, в който стадионът на ЦСКА да не бъде построен. Това заявиха от фирмата, наета за реконструкция на спортното съоръжение. 

Днес (18 април) започнаха дейности по демонтаж на козирката над Сектор "А". Това ще се случи като тя се "изрязва" от специална машина. Причината е, че по този начин ще се намали прахът и шумът.

„Мисля, че демонтажът ще приключи малко по-рано – два месеца, не три. Работим по избора на изпълнител, такъв стадион не е строен в последните 40 години. Няма вариант стадионът да не бъде строен, всичко е в ход, похарчили сме маса пари. Процесът е необратим. Просто е дълъг. Демонтажът струва малко над 1 млн."

"В момента се обсъждат детайли, това е единственото, което може да се промени. Съгласуваме всичко с различни лица, с хора от спортно-техническото ръководство. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Някой път има тропане по масата, спорове, но важното е, че нещата се случват. Проектът е много мащабен, но ще стигнем до едно мнение и решение", заяви пред журналистите Данаил Димов - член на управителния съвет на “Спортни имоти Българска армия”.

Срокът за цялостната реконструкция на стадион "Българска армия" е 18 месеца.

"Капацитетът е болезнена тема – няма как стадионът да стане 40 000. На всички ни се иска да бъде голям. Трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. Трябва да се построи съоръжение, което и да се издържа след това – 16 до 18 000 ще бъде капацитетът, в зависимост от събитията. Това съоръжение ще стане един ивент център. То ще стане съоръжение, което да приема различен тип събития и това ще помогне за бъдещата му издръжка“, добави Димов.

Снимка: Lap.bg