на живо

Тодор Батков се завръща във футбола

Изненадващ ход на бившия собственик на Левски

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз (БФС), съобщиха за БТА от централата.

Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов.

Председател на Обществения съвет към ИК на БФС е Валентин Михов, негов заместник е Христо Порточанов, а в експертния състав влизат Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров и Константин Баждеков. Сега към тях се добавя и Тодор Батков.

Съветът започна работата си през месец август 2022-а година и през това време е работил върху варианти за ограничаване на чужденците в българския футбол, а също така и начини за подпомагане на женския футбол, на детско-юношеския футбол, за увеличаване на приходите от телевизионните права за клубовете.

Следващото заседание на Обществения съвет, което ще бъде и първо за Тодор Батков като част от структурата, е на 10 май (петък).

Роденият на 17 октомври 1958 година юрист е най-дългогодишния собственик и управител на ПФК Левски, като ръководи клуба в периода от 2001-а до 2015-а г. По време на неговото управление "сините" станаха първият български тим, попаднал в групова фаза на Шампионската лига, а също така достигнаха и до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.