на живо

Треньорът на Унгария пред bTV: Няма да ви подценим, 60 000 искат победата

Това че на хартия ние и Сърбия сме фаворити в групата, не значи, че ще бием с лекота, каза Марко Роси

"Няма как да подценим България, защото ние не сме постигнали нещо огромно. Да, наскоро победихме Англия и Германия, но това не значи, че може да си позволим да подценяваме когото и да било", каза пред bTV треньорът на Унгария Марко Роси преди утрешната квалификация за Евро 2024 в Будапеща.

Мачът на "Пушкаш Арена" започва в 21,45 ч.

"Жребият е такъв, че ние сега тепърва започваме с мачовете, но се абстрахираме от резултата в първия ви мач с Черна гора. Това че на хартия ние и Сърбия сме фаворити в групата, не значи, че ще бием с лекота. Още повече, че 60 000 по трибуните ще ни притискат за победата и ние сме длъжни да им я дадем.

България има опасни, здрави физически футболисти, които са технични. Забелязах, че имат добър преход от защита в атака. Имат достатъчно добри играчи, които да ни създадат проблеми.

Отново подчертавам, ние нямаме право да подценим когото и да било. Дали ще играем с фалшива деветка или ще заложим на типичен нападател - още не съм решил. Опциите обаче за класически централен нападател не са толкова много в момента", допълни преди bTV Роси.

По повод обсъжданата шумно дузпа в контролата с Естония, когато играчите решиха кой да бие дузпите с играта "Камък, ножица, хартия", Роси поясни: "Собослай е щатният изпълнител и не трябва да има такива игри. Има си йерархия. Доминик е първият и ако той е на терена трябва да е той".

Самият Собослай допълни: "Ситуацията е различна. Всички очакват да печелим и да не сме втори в групата при никакви обстоятелства. Не искам отборът да бъде стресиран заради очакванията, ако можех, бих поел целия натиск. Не трябва да обръщаме внимание на напрежението, а на собствената си игра. Основното е да си помагаме и да даваме най-доброто, на което спе способни."