на живо

УЕФА отказа ускорена процедура, България - Унгария в Пловдив е под въпрос

Следва искане за спиране на действието на решението, обяви Георги Градев

sportal.bg
 

УЕФА отново отказа да преосмисли позицията си по казуса с квалификацията България - Унгария.

Европейска централа е информирала Спортния арбитражен съд, че е твърдо против той да разгледа по ускорена процедура жалбата, внесена от Георги Градев.

Специалистът по спортно право обяви, че внася нов иск - решението за преместване на двубоя от София в Пловдив да бъде отменено до разглеждане на случая в съда.

Евроквалификацията в четвъртък (16 ноември) по програма трябваше да се проведе пред публика на ст. Васил Левски в столицата, но беше преместена в Пловдив със забрана за присъствие на фенове заради риск от ексцесии.

Сега обаче градът под тепетата да бъде домакин на срещата е под въпрос.

По-рано тази седмица строителят на "Колежа" Илиян Филипов алармира, че съоръжението не отговаря на изискванията за безопасност.

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до кмета на града Костадин Димитров във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на ст. Христо Ботев.

С писмото уведомихме община Пловдив, че провеждането на футболни срещи и други събития на стадион "Христо Ботев" в периода 13.11.2023 - 20.11.2023 г. е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката и "ДЗЗД Колежа" не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

"ДЗЗД Колежа" е съобразил графика на строителните дейности изцяло с програмата на ПФК Ботев.", написа Филипов.