на живо

В Северна Македония ни се смеят: Най-слаби сте на Балканите

Националният им отбор е в отчаяние и мизерия, злорадстват съседите

В Северна Македония обявиха българския национален отбор по футбол за най-слабия на Балканите. Причината - отчайващият старт в квалификациите за Евро 2024 (0:1 срещу Черна гора и 0:3 срещу Унгария).

Самите македонци потеглиха с труден успех - 2:1 срещу Малта у дома. А в края на септември именно България срази Северна Македония с 1:0 насред Скопие в мач без значение от Лигата на нациите. 

Според електронното издание sportmedia.mk България сякаш изчезва от футболната карта на Европа.

"Източната ни съседка просто удари дъното. Всички го знаехме, а от снощи и самите българи се убедиха в това. Квалификациите за Евро 2024 току-що приключиха за тях. След два кръга те записаха две поражения. Първото - у дома от Черна гора с 0:1. И след това, когато бяха разтурени като "българското събрание" от Унгария като гост с 0:3.

 

Националният им отбор е в отчаяние и мизерия, така е и през последните две години. Дали са живели във филм от 1994 г. и световното в САЩ със звезди като Стоичков, Балъков, Лечков и компания? От десетте страни на Балканите, които участват в тези квалификации - Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Сърбия, Албания, Косово, Македония и Гърция, само те в два мача нямат точка, не вкараха и нито един гол. Да, Албания също няма точка, но тази селекция изигра само един мач".

Тагове:

@