на живо

Валери Божинов: Младен Кръстаич има големи топки

Сърбия ще се класира за европейското, сигурен е бившият нападател

Валери Божинов: Младен Кръстаич има големи топки
 

Един от успешните български нападатели от близкото минало Валери Божинов изкара две години в отбора на Партизан и този период от кариерата му остана в хубав спомен, въпреки че преди това остави следа в Италия и Англия, носейки екипите на Лече, Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Парма.

Той даде интервю му за сайта Informer.rs и говори преди днешната евроквалификация между Сърбия и България в Лесковац, а също така и за селекционера на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси, както и доскорошния селекционер на България - Младен Кръстаич.

"Сърбия ще се класира за европейското първенство. България няма шанс. Като човек, който е играл в Партизан, обичам сръбския народ и Сърбия, искам да отидете на европейското първенство. След колко време беше? Да, 24 години. Това пожелавам от сърце на сръбския народ, да се класирате и да се борите за висок резултат, защото го заслужавате. Имате топ играчи и треньори“, започна Божинов в интервюто, цитирано от БТА.

"Очаквам спектакъл! Сърбия трябва да победи, всъщност има нужда от точка. Какво да кажа... Сърбия иска Европейско първенство, а България - добър резултат. Хайде, обичам и двете страни, нека да бъде равен мач. Домакините имат играчи от световна класа, за нас българите е чудо дори да вземем точка.

Нека стане един добър мач и равен резултат. Ние ще сме доволни от точката, вие от класирането. Справедливо. Стимул за нас да работим още повече, а за вас ето ги европейските финали. Всички са доволни, всички са щастливи“, чертае сценарии бившият национал.

Той се е запознал с треньора на сърбите Драган Стойкович по време на престоя си в Китай.

"Пикси е легенда и огромна личност! Срещнах го в Китай, когато той ръководеше Гуанджоу, а аз играех за Мейчжоу Хака. Бях на гости в дома му. Готвих в неговата кухня и го обичам, той ми е брат. Първо, обичам го като човек и го ценя много като треньор. Имаме страхотни отношения. Що се отнася до играта на сръбския тим, ами тя е страхотна, брат. ОК, загуби от унгарците, реми в България, но има резултати. В същото време играчите са майстори, топ момчета“, хвали Божинов днешните съперници на България.