на живо

Валери Божинов пред bTV: Искам бенефисът ми да се запомни!

Започвам курс за спортен директор, обяви той

Не съм мислил за бенефис, но ако се прави, трябва да се направи запомнящо се, отсече Валери Божинов пред bTV след раздялата си с клуб номер 17.

Нападателят обяви, че напуска "Септември" София. Предстои му да започне курс за спортен директор в Италия и да изкара треньорски лиценз при първа възможност.

"Винаги опитвам да се усмихвам, да съм позитивен още със събуждането си. Винаги гледам да се смея и да карам хората около мен да са усмихнати и позитивни", разкри той, докато обясняваше колко му е харесала шегата, в която синоптикът на bTV Борислав Лазаров заявява, че Божинов е напуснал "Септември", "защото вече е октомври".

Снимка: Lap.bg

Бившият национал твърди, че е голям шегаджия, може би най-големия и вероятно е прихванал от Златан Ибрахимович, докато са играли заедно в "Ювентус".

Той аргументира решението си да си тръгне от "Септември" с напускането на треньора. "Дойдох в "Септември" по покана на треньора Матич. Нормално, след като стане тази промяна на треньора, от морална гледна точка хората, които са дошли с него, да го последват."

"Тръгнах си чисто морално, вчера бях на базата, момчетата искат да съм с тях. Днес съм поканен от тях на барбекю след тренировката. Навсякъде ме уважават и ценят. Оставих сърцето и душата си за този клуб. Когато си професионалист и си бил коректен, нормално да има уважение и коректност и от другата страна."

Попитан дали ще търси нов клуб, той отговори: "Имах за цел да играя в 20 клуба. 20 е хубаво число, с него дебютирах на европейското първенство в Португалия."

Снимка: Lap.bg

"Ще опитам да ги направя 20 отбора, да закръглим. Сега не търся нищо. Предстои ми да отида в Италия в една от най-големите школи, ще запиша курс за спортен мениджър и спортен директор. Дай Боже да мога след време да помогна на българските футболисти", добави той.

Вижте повече във видеото.