на живо

Вальо Михов пред bTV: БФС не е училище, трябва готов човек (ВИДЕО)

Очаквам първо да видя сглобката както ще реши, каза бившият президент на БФС

Вальо Михов пред bTV: БФС не е училище, трябва готов човек (ВИДЕО)

Седем кандидати се изправят в битка за президентското място в Българския футболен съюз.

Сочени като фаворити са Димитър Бербатов, който в екип със Стилиян Петров и Мартин Петров отново ще се опитат да стигнат до позицията след тригодишна битка. Георги Иванов също е сериозна кандидатура, свързана с досегашното управление. Михаил Касабов, пък е част от ръководството на БФС от цели 29 години.

За очакванията преди конгреса, в предаването "120 минути" гостува Валентин Михов.

Снимка: БГНЕС

"Очаквам първо да видя сглобката както ще реши - дали ще има скандали или помиряване. Каквото е управлението, такова стана и това във футбола.

Пред вас стои един жив бивш президент на БФС, другият е в оставка - Боби Михайлов. Чул ли си нещо добро? Дайте една равносметка - това е лошо, това е добро...

Всеки е допускал грешки. Кой ме защити мен след световното в САЩ през 1994 г.? Защо аз трябва да съм срещу човек, който е е направил и нещо добро за българския футбол. Имаме лоби, връзки. Колко е кадърен, колко е некадърен - делегатите да решат", каза Михов.

Той иска млад човек да поеме юздите. И си спомни за неговите първи стъпки в управлението.

"Аз влязох влязох 1980 г., бях на 36. Един от най-младите президенти на клуб, след това на федерация. Имаше от кой да се уча. Не се срамувах, не се срамувам и до днес, да питам, да искам съвет.

Снимка: БГНЕС

Станахме четвърти в света, не си приписвам този успех, въпреки че съм бил президент, не пречех на можещите. Създадохме едно семейство, бяхме почти равни, нямаше дистанция.

Не е за всеки футболния съюз, БФС не е училище. Трябва готов човек", каза още Михов, който на 18 януари празнува своя 70-годишен юбилей.

Чуйте целия разговор на Светослав Иванов с Валентин Михов - във видеото.