на живо

Вътрешният министър: Поведението на феновете е неприемливо

Калин Стоянов събра на една маса шефовете на Левски и ЦСКА

Вътрешният министър: Поведението на феновете е неприемливо

Вътрешният министър Калин Стоянов събра на една маса ръководствата на Левски и ЦСКА. Той поиска да няма повече фойерверки на стадионите и да се спазва редът.

Той се срещна както с тях, така и с президента на БФС Георги Иванов и представители на Министерството на младежта и спорта в МВР.

Ето какво написа Стоянов във Facebook:

"На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове Левски и ЦСКА, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!"

След последното дерби на Националния стадион "Васил Левски", спечелено от "червените" с 2:0, 28 души пренощуваха в ареста, имаше бой по трибуните, ранени и престрелка между двете агитки със сигнални ракети.