на живо

Вече не се търпи: Фенове бутат Боби и компания на 16 ноември

Готви се Обединен протест срещу БФС

Вече не се търпи: Фенове бутат Боби и компания на 16 ноември

В социалните мрежи официално стартира подготовката за нов Обединен протест срещу БФС.

„18 години стигат! България вече е футболно джудже“ - това е надсловът на организаторите, които откриха страница във Facebook. Тя се казва "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов" и цели да постави началото на организация за активни протестни действия срещу Михайлов и екипа му.

Очаква се на 16 ноември от 21:45 ч. пред националния стадион „Васил Левски“ да се съберат хиляди привърженици, които да призоват настоящите ръководители на българския футбол да си подадат оставките.

Датата и мястото не са случайни, защото именно за тогава е насрочена срещата между България и Унгария от квалификациите за Евро 2024. Мачът е последно домакинство за страната ни в този квалификационен цикъл.

Ден по-късно - на 17 ноември, се навършват 30 години от незабравимия мач на "Парк де Пренс", в който бихме Франция с 2:1 и се класирахме за още по-незабравимото световно първенство в САЩ.

За четвъртък е насрочен Изпълком на БФС, на който трябва да се обсъди бъдещето на Младен Кръстаич.

През уикенда феновете на всички стадиони в страната скандираха мощно "Оставка" в 18-ата минута на всяка среща. Символиката е свързана с 18-те години, откакто Борислав Михайлов управлява централата.