на живо

Весела Лечева пред bTV: На финалната права сме за "Армията"

Зависи от президента дали ще остана на поста си, заяви в студиото на "Тази сутрин" служебният министър на младежта и спорта

Зависи от президента дали ще остана на поста си, заяви в студиото на "Тази сутрин" служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

Тя говори и да бъдещето на стадионите на "Левски" и ЦСКА.

В рамките на мандата й беше подписан меморандум между държавното дружество "Сердика спортни имоти" и ЦСКА, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.

"На финалната права сме. Всички елементи и всички най-важни действия са към своя край. Апортната вноска на активите, с които ще участва държавата в дружеството, са в рамките на 28-29 милиона. Зависи от клуба какви гаранции ще предостави за средствата, с които разполага", уточни Лечева и потвърди още веднъж, че се правят стъпки по отношение стадиона на "Левски".

Преди дни държавата задвижи въпроса по концесията за "Георги Аспарухов".

"С моя заповед беше създадена специална комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителните действия по отдаване на концесия.

Работим по този казус заедно с областната управа, така че това да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на процедурата за отдаване на концесия, за да бъде намерен частен инвеститор.

Когато се стигне до отдаването, всеки трябва да изчисти публичните задължения по закон. В последните 30 години няма нито едно осъществено успешно публично-частно партньорство между държавата и частен клуб. С тези наши стъпки се надявам да стигнем до успешен модел", каза още Лечева.