на живо

Вижте кошмарните пропуски от дузпата на Лудогорец (ВИДЕО)

Шампионът на България пропиля златен шанс да нокаутира Антверпен насред Белгия

Вижте кошмарните пропуски от дузпата на Лудогорец (ВИДЕО)

Когато се стигне до дузпи във футбола, всичко е възможно. Дори най-гениалните в тази игра са напускали разплакани терена, защото са се проваляли. С дузпи са се губят по инфарктен начин световни титли, европейски титли, губят се велики финали в Шампионската лига.

И все пак, дузпите се вкарват от онези, които успеят да запазят самообладание и не се оставят в плен на емоциите.

Дузпите са изключително майсторство, не просто железни нерви в точния момент. Дузпите обаче в съвременния футбол, който отдавна е бизнес за милиони, са и резултат от адски добро разузнаване.

Всичко написано по-горе ще бъде обеца на ухото на футболистите и на ръководството на Лудогорец. Снощи те бяха на прага на класиране за осминафиналите в третия по сила турнир в Европа – Лигата на конференциите.

Снимка: Reuters

Можеха да нокаутират Андерлехт насред Белгия, но вместо това, се сгромолясаха по начин, който днес превръща Лудогорец в челно заглавие във водещите спортни медии като отбор, пропилял не една, не две, а три поредни дузпи! При това, първите три поредни дузпи при лотарията от бялата точка в мача.

Снимка: Reuters

Вместо да продължаваме с анализите, предлагаме на вашето внимание трите пропуска на играчите на Лудогорец, които превърнаха младия вратар на Андерлехт - Барт вербрюген в герой и със сигурност вдигнаха многократно цената му на трансферния пазар.

Снимка: Reuters

Дузпите за Лудогорец пропуснаха Педро Нареси, Доминик Янков и Пипа. За белгийците обаче точни бяха Ян Вертонген, Рафаелов и Версхерен, което беше достатъчно за тях да се класират на осминафинал с общ резултат 4:1 (1:0 за Лудогорец в Разград, 2:1 за Антверпен в редовното време в реванша).