на живо

Вижте кошмарните пропуски от дузпата на Лудогорец (ВИДЕО)

Шампионът на България пропиля златен шанс да нокаутира Антверпен насред Белгия

Когато се стигне до дузпи във футбола, всичко е възможно. Дори най-гениалните в тази игра са напускали разплакани терена, защото са се проваляли. С дузпи са се губят по инфарктен начин световни титли, европейски титли, губят се велики финали в Шампионската лига.

И все пак, дузпите се вкарват от онези, които успеят да запазят самообладание и не се оставят в плен на емоциите.

Дузпите са изключително майсторство, не просто железни нерви в точния момент. Дузпите обаче в съвременния футбол, който отдавна е бизнес за милиони, са и резултат от адски добро разузнаване.

Всичко написано по-горе ще бъде обеца на ухото на футболистите и на ръководството на Лудогорец. Снощи те бяха на прага на класиране за осминафиналите в третия по сила турнир в Европа – Лигата на конференциите.

Снимка: Reuters

Можеха да нокаутират Андерлехт насред Белгия, но вместо това, се сгромолясаха по начин, който днес превръща Лудогорец в челно заглавие във водещите спортни медии като отбор, пропилял не една, не две, а три поредни дузпи! При това, първите три поредни дузпи при лотарията от бялата точка в мача.

Снимка: Reuters

Вместо да продължаваме с анализите, предлагаме на вашето внимание трите пропуска на играчите на Лудогорец, които превърнаха младия вратар на Андерлехт - Барт вербрюген в герой и със сигурност вдигнаха многократно цената му на трансферния пазар.

Снимка: Reuters

Дузпите за Лудогорец пропуснаха Педро Нареси, Доминик Янков и Пипа. За белгийците обаче точни бяха Ян Вертонген, Рафаелов и Версхерен, което беше достатъчно за тях да се класират на осминафинал с общ резултат 4:1 (1:0 за Лудогорец в Разград, 2:1 за Антверпен в редовното време в реванша).