на живо

Вижте миниатюрните бомби, използвани от футболните хулигани (ВИДЕО)

Феновете стават все по-иновативни

Вижте миниатюрните бомби, използвани от футболните хулигани (ВИДЕО)

Футболните хулигани стават все по-иновативни и това затруднява полицията при опита да бъдат иззети забранени пиротехнически средства преди влизането на стадиона за дербитата. 

Това разкриха от столичната полиция, като показаха нагледно ракета и средството за изстрелването ѝ.

Те са с размерите и формата на ключодържател или химикалка. Затова и по-трудно се откриват при проверките от полицията или наетата охранителна фирма на входовете на спортното съоръжение.

Това са единият вид ракети, използвани от хулиганите. Другите са доста по-масивни и преди последното дерби от СДВР показаха, че са открили скрити такива по трибуните. Ясно е вече, че те са били внесени два дни по-рано през вход 26 от четирима човека. 

Снимка: bTV

Последните мачове между ЦСКА и Левски бяха белязани от изстреляни ракети от трибуните по противниковите фенове. За щастие сериозно пострадали нямаше. 

Това обаче наложи увеличаването на буферните зони, които разделят двете агитки за мача на 27 април. 

Снимка: bTV

От СДВР заявиха, че полицейското присъствие ще е осезаемо в цяла София, а за охрана ще се използват камери и дронове, които да откриват нарушителите. 

В Столична община не са заявени шествия, но по традиция двете агитки ще тръгнат организирано към стадиона. "Сините" се събират в 14:30 ч. на бул. Тодор Александров, а "червените" все още не са обявили начален час за шествието си от градинката на ул. Иван Асен Втори.