на живо

Внимание! Футболното дерби променя трафика в София!

Очакват се традиционни шествия от агитките на ЦСКА и Левски

Внимание! Футболното дерби променя трафика в София!

Футболното дерби между ЦСКА и Левски със сигурност ще доведе до промени в трафика в София. Двата тима играят от 16:15 ч. на националния стадион "Васил Левски" в Борисовата градина. 

Феновете ще могат да започнат да заемат местата си по трибуните от 14:15 ч., но промените в движението ще настъпят малко по-късно, когато шествията на агитките тръгнат да се придвижват организирано до стадиона. 

До момента такива дейности не са обявени в Столична община, но от СДВР са наясно с традицията и заявиха, че са в готовност да охраняват привържениците, за да не се стига до инциденти. 

Снимка: Lap.bg

Символичните домакини от ЦСКА се събират в градинката на ул. "Иван Асен Втори" около час преди мача. От там агитката ще тръгне към секторите "А" и "Г" на националния стадион. Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

Националният клуб на привържениците на Левски обяви начало на шествието в 14:30 ч. от бул. "Тодор Александров". По традиция "синята" агитка минава през централната градска част, за да достигне до секторите "В" и "Б" на националния стадион. Очаква се да е затруднено движението на площад "Княз Александър Батенберг", по бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Граф Игнатиев".

От Столична община са предвидили промени в местата за паркиране. 

От 8:00 ч. до края на футболния мач се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на МВР на паркинга на пл. „Княз Александър I“ – 80 (осемдесет) паркоместа.

Снимка: Lap.bg

От 10:00 до 19:00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски“.

Камери и дронове ще следят за спазването на реда преди, по време и след мача.