на живо

Война преди баража: Посякоха Бусато за 5 мача, ЦСКА обжалва

Наказанието е абсурдно, призоваваме БФС да реши бързо, написаха от клуба

 

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато отнесе сурово наказание от Дисциплинарната комисия на БФС - 5 мача заради червения картон срещу Черно море (0:1). Бразилецът влезе остро срещу Уеслен Жуниор, в резултат на което нападателят бе откаран с линейка в болница. Диагнозата - счупена челюст.

Комисията се позовава на чл. 23, ал. 1, т. 1 от правилника - за нанесена средна телесна повреда. В съобщението се посочва, че решението подлежи на обжалване пред Апелативна комисия в 7 дневен срок.

Санкцията означава, че Бусато пропуска баража за участие в Лигата на конференциите. Сблъсъкът срещу ЦСКА 1948 е в петък на стадион "Васил Левски". Стражът е лидер и най-стабилният футболист при "червените", които се намират в тежка криза.

От ЦСКА светкавично обявиха, че ще обжалват наказанието, което определиха като абсурдно. Ето както написаха от клуба:

"Макар и наложената санкция да е по наредба, смятаме категорично, че тя е несправедлива, предвид липсата на каквато и да било умисъл в действията на Бусато. Съжаляваме искрено за пострадалия играч на Черно море Уеслен Жуниор и му желаем от сърце възможно най-скорошно възстановяване.

Но предвид факта, че инцидентът се случва в игра, не можем да се примирим с абсурдното по тежест наказание за действие, за което всеки един футболист би съжалил и никога не би предприел съзнателно или нарочно, особено пък човек като Густаво Бусато.

Още утре сутрин ще входираме молбата за обжалване на санкцията и призоваваме Българския футболен съюз да я разгледа в най-кратки срокове преди следващия мач".