на живо

Все още няма писмо от БФС за България - Унгария в Кърджали

Това съобщи кметът на града Ерол Мюмюн

Все още няма писмо от БФС за България - Унгария в Кърджали
 

Все още няма постъпило писмо от БФС към Община Кърджали с искане Арена Арда да приеме евроквалификацията България - Унгария. Това съобщи кметът на града Ерол Мюмюн в социалните мрежи.

По-рано днес, в интервю пред bTV той заяви, че вероятността футболният мач, около който се разрази скандал, да се играе в Кърджали е над 90%.

"Като град, като община, като стадион имаме готовност да проведем тази среща на националните отбори. Стадионът отговаря на всички изисквания за мач от такъв ранг.", коментира Мюмюн.

"Доколкото знам, е пратена молба до УЕФА за смяна на стадиона и се чака потвърждение. Когато то се получи, живот и здраве, мачът може да се играе тук, което ще бъде голяма чест за нас."

"Мисля, че ще бъде без публика, поради причини, които не зависят от нас.", допълни градоначалникът.

Публикацията му във Фейсбук:

"Скъпи съграждани и привърженици на футбола,

Бих искал да внеса яснота във връзка с появилите се информации относно предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария за евентуално домакинство на Кърджали. Към момента няма постъпило официално писмо от страна на Българския футболен съюз към Община Кърджали с искане националният ни отбор по футбол да приеме отбора на Унгария на стадион „Арена Арда“.

Въпреки, че остава съвсем кратко време до началото на двубоя Община Кърджали остава в готовност да окаже пълно съдействие за ползването на стадиона и организацията на срещата, съобразно своите правомощия и ангажименти.

Държа да подчертая, че домакинството на България срещу Унгария ще се превърне в истински празник за феновете на футбола в Кърджали и региона. Ние сме футболен град с богата история и традиции в лицето на ПФК „Арда – 1924“.

Затова нашето категорично становище е, че срещата не трябва да се играе пред празни трибуни. Националният ни отбор по футбол, без значение в кой град играе, заслужава пълната подкрепа на българските фенове. Това е и очакването на всички привърженици на футбола в града.

Всички останали въпроси, свързани с мястото и организацията на срещата са от компетенциите на отговорните институции в лицето на Българския футболен съюз."