на живо

Запорираха сметките на клуб от Първа лига, лицензът виси

Твърдят, че причината са неполучени траншове по трансфер

НАП-Пазарджик запорира банковите сметки на елитния футболен Хебър. Лицензът на отбора за следващия сезон виси, оплакаха се "гробарите" в официалния си сайт.

От Хебър обявиха, че са забавили плащане по поет ангажимент към данъчно-осигурителната система заради финансови затруднения, вследствие на неполучени траншове от Ботев Пловдив по трансфера на Георги Николов.

"Отделно от това (неполучените траншове по трансфера на Георги Николов) пазарджиклии изпитват и сериозни финансови затруднения, които възпрепястват нормалното функциониране на клуба."

"Междувременно, вчера, след като не получи плащания по поет ангажимент към данъчно-осигурителната система, НАП-Пазарджик наложи запор по банковите сметки на Хебър. С неизпълнението на поетите си финансови ангажименти към пазарджишкия клуб, от Ботев Пловдив вече реално поставят под риск получаването на спортно-състезателен лиценз за следващото първенство на ФК Хебър.", написаха от Хебър.

Това принуди Хебър да стартира процедура за съдебно събиране на неплатените от Ботев Пловдив траншове.

До крайната стъпка се стига, след като пловдивския клуб не е спазил крайния срок (6.3.2024 г.) по подписаното само преди 12 дни допълнително споразумение. С него шефовете на "канарчетата" получили отсрочка за погасяване на забавените 2 транша (общо 150 хил. евро) по договора за трансфер на Георги Николов.

При така създалата се нова ситуация Ботев вече дължи на Хебър цялата договорена в контракта сума от 200 000 евро, която при нормални обстоятелства трябваше да се плати на 3 различни транша - до 1.2.2024 г. (100 хил. евро), до 29.02.2024 г. (50 хил. евро) и до 30.06.2024 г. (50 хил. евро), твърдят "гробарите".