на живо

Заради гол с ръка: "Берое" скочи на Кабаков

Асистенцията за гола на Ивелин Попов била направена с "хандбален прийом"

От "Берое" скочиха на смятания за най-добър роден съдия Георги Кабаков. В понеделник вечер "зелените" загубиха с 0:1 от "Левски".

Заралии претендират, че асистенцията за гола на Ивелин Попов е направена с "хандбален прийом".

Ето какво пишат от "Берое":

"Ръководството на "Берое" изразява своето възмущение от поредните съдийски отсъждания на Георги Кабаков срещу нашия клуб. Не бихме искали да се оправдаваме с рефера и си даваме ясна оценка за показаното на терена, но отново крайният резултат в наш двубой определено бе повлиян от субективни фактори.

Главни действащи лица бяха главният съдия на двубоя с Левски, както и отговорникът за ВАР Владимир Вълков. За да не звучим голословно, припомняме предишни отсъждания на г-н Кабаков срещу Берое.

Същият съдия изгони Пламен Крумов за поемане на топката с гърди в един двубой на ст. „Георги Аспарухов“. Също той беше на път да отнеме сребърните медали на "Берое" след една скандална дузпа в Разград. Същият този съдия отсъди дузпа в полза на "Славия" за неволна игра с ръка на наш футболист, който дори бе с гръб към топката. Това са само част от фрапиращите му отсъждания в ръководените от него мачове на "Берое", за което и прикачваме видео. Няма да напомняме за всички ситуации, но ги помним.

Ако трябва да говорим за настоящето, бихме искали да попитаме защо асистенцията след очевидна игра с ръка и хандбален прийом бе подмината от реферите и попадението бе зачетено?

В заключение, питаме дали г-н Виктор Кашай и г-н Георги Ринг някога ще вземат отношение към случващото се по терените в България? Дали следят оценките, които са поставяни от съдийските наблюдатели или и за тях са скрити?

Обръщаме внимание, че трудът на съдиите е високо заплатен, а бракът в тяхната работа несанкциоруем. Ако вие работите в едно производствено предприятие и от вашия „труд“ бълва брак, няма ли да понесете имуществена санкция, ако ли не и да загубите работата си? Докато за своя брак в работата си футболните съдии не понасят санкции и лишения от наряди, ще си буксуваме с едно от най-нискокачествените съдийства и първенства.

Както "Берое" гледа своите проблеми и с доста труд, за сметка на средствата ги решава, време е и СК във футбола ни да види, че има проблеми и с твърда и безкомпромисна ръка да ги реши. Не казваме, че във вчерашния мач само ние сме ощетени, защото претенции могат да имат и гостите. Точно затова, апелираме производственият брак в съдийската работа да се сведе до минимум.

Добре е, когато в един мач ВАР не се налага да се намесва. Не е добре обаче, във „фургона“ да не се следят мониторите – това е работата на ВАР-арбитрите, за което им се плаща, както и за цялата система. Да припомним, от това първенство само, след какво нарушение в нападение дойде изравнителното попадение на "Локомотив" София срещу "Берое"…. а можем да припомняме и още куп грешки…

"Берое", ако и да се страхуваше досега от съдийски „тесли“ на отмъщението, спира да премълчава. Със страх или без страх си страдаме от съдийския брак", се казва в позицията на тима от Стара Загора.