на живо

Заради расизъм: Сърбия приема България без публика

Мачът на новия стадион в Лесковац е ключов в битката за Евро 2024

Тежко наказание за Сърбия заради инцидентите на мача с Черна гора в европейските квалификации. Заради санкцията на УЕФА националният отбор ще посрещне България без публика. Мачът е насрочен за 18 ноември на новия стадион в Лесковац. 

Сред провиненията на феновете на срещата с черногорците в Белград са расистки скандирания. Общата глоба е в размер на 89 250 евро.

50 000 евро и затварянето на стадиона за един мач са заради расистки скандирания. 10 000 евро са заради липса на контрол върху продажбата на билети на черния пазар. 6500 евро са заради хвърлени фойерверки, 750 евро – за палене на ракети на трибуните, 8000 евро - заради блокиране на подходи към улиците за граждани. Последните 14 000 евро са заради използване на лазерни устройва, с които са осветявани лицата на футболистите.

Двубоят с България е ключов в битката за място на Евро 2024. Сърбия се конкурира с Унгария за първото място, като родните национали приемат унгарците на 16 ноември. В тези срещи ще дебютира новият селекционер Илиан Илиев.