на живо

Зверове искаха да ни линчуват: Ужасът на Заря - Мълния (ВИДЕО)

200 хулигани малтретират гостите след мач в Тодор Икономово

Зверове искаха да ни линчуват: Ужасът на Заря - Мълния (ВИДЕО)

Футболен мач в село Тодор Икономово през уикенда се превърна в кошмар за гостите от Климент. Веднага след последния съдийски сигнал на двубоя между Заря и Мълния от Северната областна група Шумен част от зрителите малтретираха жестоко играчите на съперника. Те нахлуха на терена и в съблекалните, а най-сериозно пострада капитанът на тима от Климент - Межнун Наим. Той е с прорезни рани от счупено стъкло.

От щаба на Мълния разказаха пред bTV за преживения ужас.

"В неделя имаше хубаво време и хубав мач пред около 1000 зрители. На терена всичко мина нормално - нямаме нищо против съдиите. Но накрая се спуснаха да ни бият около 200 души - сякаш зверове, а не хора. Тълпа, а не публика. Нападнаха ни още на терена, в съблекалните. Има видео от всеки ъгъл. Ако беше виновен съдията, ако имаше картони - да. Преди мача - ядене, пиене, каси бира, скари. Видях баща, който спаси сина си да не го линчуват 200 човека. Настръхвам направо.", разказа председателят на клуба Уруч Уруч. 

"Имаше двама души охрана от частна фирма като на всеки мач - какво могат да направят? Съдиите ли да пазят или нашите момчета... Няма как да спреш тази озверяла тълпа освен с полиция и жандармерия."

"Уплахата е голяма. Трудно ще забравим. Влязоха да ни линчуват и аз съм крайно възмутен. Без морал и ценностна система", възмутен е футболистът Антон Базелков. 

От Мълния са категорични, че повече няма да гостуват в Тодор Икономово. От БФС съобщиха, че се извършва проверка, а решенията ще бъдат взети в началото на следващата седмица.