на живо

Българския бик атакува два пояса в Англия (ВИДЕО И СНИМКИ)

Хюи Фюри подгрява Владимир Георгиев в грандиозна боксова гала

Българския бик атакува два пояса в Англия (ВИДЕО И СНИМКИ)
 

Владимир Георгиев - известен с прякора си Българския бик, ще атакува два престижни пояса тази събота в Родъръм, Англия.

Той ще се изправи срещу Шакийл Томпсън в двубой за европейската титла на IBF и глобалната титла на WBO в средна категория. Двубоят е централен за боксовата галавечер "Coming of Age", а преди него голямото си завръщане на ринга ще направи Хюи Фюри.

"Много се вълнувам, защото тези титли са изключително престижни. Само големи боксьори са ги имали и се надявам да стана един от тях", сподели Георгиев специално за bTV.

Той е шампион на България в средна категория с актив от 12 победи (2 с нокаут) и 3 загуби. Битката му с Томпсън ще се проведе в 10 рунда. Британецът няма поражение в професионалната си кариера - 11 победи (7 с нокаут).

"Тежък противник е. Висок, с обратен гард. Със сигурност няма да е лесна битка, но аз съм уверен, че мога да донеса поясите в България. Проведох отлични спаринги и цялата ми подготовка премина прекрасно, така че съм готов", каза още Владимир.

В последната година българинът проведе много качествени двубои, последният от които – успех срещу коравия венецуелец Хуан Руис на MAX FIGHT 57 преди два месеца.

В лятното издание на веригата през 2023-а той стигна и до националната титла в средна категория, побеждавайки Здравко Попов.

"Такива силни противници и качествени мачове спомагат за изкачването в ранглистата и за развитието ми като боксьор. Това са малки стъпки от големия път, по който вървя и се надявам да стигна далеч. Мечтая смело", откровен е Българския бик.

Откъде идва прякорът му и защо изоставя Англия, за да се върне в родината, ще разберете във видеото.