на живо

Махмуд Чар: Бях в затвора два пъти, загубих баща си във войната

Никога не се предадох, тук съм, за да се бия с един от най-добрите в тежка категория, каза боксьорът

Махмуд Чар: Бях в затвора два пъти, загубих баща си във войната

Махмуд Чар влиза в мача с най-добрият български боксьор Кубрат Пулев след серия от 6 поредни победи. За последно той нокаутира Нури Сефери. Битката им се проведе през декември 2022 г. в Германия. Махмуд печели 20 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.

Той говори за трудния си живот и пред медиите в София.

"Роден съм в Ливан, загубих баща си във войната през 1986. След това се преместих в Германия като бежанец. Тогава Германия не подкрепяше бежанците, както днес, бяха много тежки времена. Трябваше да се бия на улицата, за да се защитавам, след това на 16 години започнах да тренирам бокс, кикбокс, станах номер 1 в К1.

Бях в затвора два пъти, бях прострелян в корема, претърпях смяна и на двете тазобедрени стави. Никога не се предадох, никога не пия, никога не пуша, днес съм тук, за да се бия с един от най-добрите в тежка категория, Кубрат Пулев. Ще ви покажа на 30 март в София, че не трябва да се отказвате, работете здраво и се молете", каза роденият на 10 октомври в Бейрут Чар.

Той влиза в мача с най-добрия български боксьор Кубрат Пулев след серия от 6 поредни победи. За последно нокаутира Нури Сефери. Битката им се проведе през декември 2022 г. в Германия. Махмуд печели 20 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.

През 2017 година Чар спечели редовната титла на WBA след победа над Александър Устинов. Няколко дни преди защитата срещу Фрес Окендо - през септември 2018 г., съперникът на Кобрата даде положителен тест за дростанолон и тренболон.

Животът на Чар, гостувал у нас, за да гледа сблъсъка на Кубрат Пулев и Хюи Фюри, определено не е цветя и рози. Той оцелява след атентат през 2015 г., но девет месеца по-късно отново е на ринга.

Още преди да бъде прострелян четири пъти в стомаха, той бяга от гражданската война, която отнема живота на баща му. Боксьорът прекарва и известно време в затвора в тийнейджърските си години, преди да преобърне живота си, стъпвайки на ринга.

"Оцелях след куршум в гражданската война в Либия, когато бях на четири години. Загубих баща си в тази война. В Германия прекарах общо 4 години в затвора. Имах много тежък живот, нямах никакви пари. Бях постоянно на улицата, трябваше да се боря, да си пробивам път. Най-накрая бойните изкуства ме научиха на дисциплина и ме направиха по-добър.

Да, преживях много. Аз съм може би единственият професионален спортист, който все още е активен с две изкуствени тазобедрени стави", разказа преди време той.

Чар е на 28 години, когато животът му е почти отнет след нападение от трол във Facebook. Нападателят е провокирал боксьора онлайн, публикувайки видеоклипове от загубите му в социалните мрежи. Когато Чар предлага да се изправи лично срещу човека зад екрана, той става обект на стрелба от кола до магазин за дюнери в Есен. Стрелецът Юсеф Хасан е осъден на пет години затвор.

"Не ме е страх от никого. Страхът е чувство, което мога да контролирам. Всеки, който ме познава, знае, че бих се бил дори с T-Rex", надъхан е боксьорът.