на живо

Боксьорите ни с обещания за повече квоти в Париж (ВИДЕО)

Успехите на Европейските игри дават надежди за повече български боксьори на олимпиадата догодина

Боксьорите ни с обещания за повече квоти в Париж (ВИДЕО)
 

Европейските игри в Полша се оказаха успешни за българския бокс. Боксьорите ни завоюваха четири медала в Полша - два златни, един сребърен и един бронзов. 

Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

В Краков Станимира Петрова, Светлана Каменова и Хавиер Ибанес си осигуриха квоти за олимпийските игри в Париж. Петрова, която спечели златото до 54 килограма, смята, че олимпийските квоти за българските боксьори по време на следващите квалификации ще се увеличат.

Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

Много сме щастливи, най вече, че спечелихме квоти за олимпийските игри. Мисля, че можеше много повече, но за радост има още две квалификации и съм сигурна, че олимпийските квоти ще се увеличат. Олимпиадата в Париж ще бъде най-добрата българския бокс.

Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

Всеки път е едно и също, след всяка загуба просто искам да се откажа и да приключа с бокса, но залата ме дърпа и обичам този спорт. Обичам това, което правя и знам, че мога да го правя добре. Ще дам всичко от себе си третата поредна олимпиада да бъде по-успешна от предишната“, коментира Петрова.

Светлана Каменова стигна до среброто на полска земя при 57-килограмовите. Тя сподели, че след като е взела квота, се е представила добре.

Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

Не е добре да имаш много емоции, трябва да ги притъпяваш малко, за да можеш да се концентрираш максимално. Представих се добре на финала, получи с равностоен мач. Хората, които ми дават най-ценните съвети, са Мирослав Георгиев и Стойка Кръстева. Победих световната шампионка, взех квота, смятам, че всичко е изпълнено дотолкова, че да се класирам на олимпиада", допълни Каменова.

Снимка: БОК, Любомир Асенов - LAP.bg

Щастлив от успеха на боксьорите ни бе президентът на федерацията - Красимир Инински, който заяви, че резултатите говорят сами за себе си.

Не мога да не съм доволен от това, което сътвориха моят екип и боксьорите. Радвам се, че сме така обединени и вървим в правилна посока. Това е труд не от вчера за днес, а постоянство, стратегия и начин на работа. На прав път сме, резултатите говорят сами за себе си", отбеляза Инински.