на живо

Фюри за проваления мач с Джошуа: Липсват му топки

Тайсън ще се бие с Чисора на 3 декември

Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри още веднъж коментира провала на "Битката за Братиния" с Антъни Джошуа.

Циганският барон в крайна сметка ще се бие с Дерек Чисора на 3 декември в Кардиф, след като успя да постигне споразумение с Олександър Усик и Антъни Джошуа.

Снимка: Lap.bg

„Ще бъда напълно честен – битката ни беше предотвратена от липсата на топки от Ей Джей. Той не искаше тази битка и не подписа договора. Не разбирам от търговски права. За мен това звучи като поредното оправдание. Опитвам се да намеря точната дума. Ако си мъж, имаш доверие в екипа си и си уверен, излизаш и се биеш...“, бесен все още е Фюри, цитиран от ID Boxing.

И докато сме на тема топки, трябва да споменем че бащата на световния шампион Тайсън - Джон Фюри, е застраховал своите за 10 милиона паунда, пише boec.bg. Причината да ги е оценил като толкова ценни се крие в резултатите на синовете му. „Циганския крал“ е непобеден в тежка категория и е най-добре платения боксьор в дивизията. По-малкият му брат Томи пък е 8-0 на ринга в лека тежка. Наскоро трети член на фамилията – Роман също дебютира на сцената с успех.

„Застраховах ги за 10 милиона паунда. Повярвайте ми – от там излиза много качествен материал. Имам „орехчета“ на световен шампион, явно са от кралска порода. Само шампиони произлизат от там и е доказано, нали така?! Всичките ми синове могат да се бият, не само Тайсън“, споделя Джон Фюри.