на живо

Мачът на века между Фюри и Усик е пред провал

Украинецът е прекратил лагера си

Бой за обединителната шампионска титла в тежка категория по бокс между Тайсън Фюри и Олександър Усик може и да няма. Това съобщи ESPN, позовавайки се на свои източници.

Мачът на века, както мнозина определиха сблъсъка, е заложен за 29 април на стадион Уембли.

Двете страни успяха да се споразумеят за подялбата на наградния фонд – 70/30 в полза на британеца. Проблемът обаче е в други важни условия, които не са удовлетворили двамата шампиони. "Без значение колко компромиси правеше Усик, опонентът настояваше за още и още...", каза мениджърът на украинеца - Егис Климас, цитиран от dailymail.co.uk.

Снимка: Reuters

Украинецът е прекратил лагера си и заедно със своя екип се събира, за да обмисли следващия си ход.

WBA очаква официалното решение на Усик, за да заложи титлата срещу претендент №1 – Даниел Дубоа.

Сблъсъкът между Фюри и Усик бе обявен на 11 март. Украинският боксьор пусна специално съобщение в социалните мрежи по повода. „Алчен шкембак.

Приемам офертата ти! 70:30 за 29 април на стадион „Уембли“. Но трябва да обещаеш, че ще дариш на Украйна веднага след мача един милион паунда. За всеки ден забавяне на мача от твоя страна, ще платиш по 1% от твоя хонорар на украинския народ. Става ли?"

Снимка: Reuters

Няколко минути по-късно дойде и отговорът на Фюри, който го качи на стори: "Усик, малка торба с л.... Подпиши договора. Вземи си парите. И си го на*укай, малък лайнар. Насери се, беззъб грозник", каза в типичния си стил Циганския барон.