на живо

"Наистина ли помислихте, че съм луд?" (ВИДЕО)

Райън Гарсия заблуди всички и направи милиони от това

"Наистина ли помислихте, че съм луд?" (ВИДЕО)

Боксьорът Райън Гарсия направи цяло състояние от изненадващата си победа срещу Девин Хейни в средна категория миналата събота. 25-годишният американец с мексикански корени не беше фаворит, но срази съперника със съдийско решение.

В седмиците преди битката Гарсия буквално се направи на луд. Спекулациите за негови психически проблеми, залитане към алкохола и разврат накараха букмейкърите да намалят коефициента на Хейни за успех. Последният не познаваше и загубата до срещата си с Гарсия.

Оказва се, че в крайна сметка Гарсия е прибрал не само близо 50 млн. долара от наградния фонд, но и още 12 от... залог на себе си. Той сложил 2 млн., че ще триумфира. Това не е незаконно.

25-ата победа за Гарсия при професионлистите удължи серията му без поражение, но не му осигури шампионския пояс на Световния боксов съвет. Причината: той беше с 1.5 кг по-тежък от необходимото и мачът не беше зачетен за титлата.

След като ръката му беше вдигната победно, Гарсия се присмя на околните: "Наистина ли помислихте, че съм луд?", попита той.

"Ако го правите, залагайте на себе си. В допълнение към това, което направихме, ние се "храним" добре: около 50 млн. (вероятно повече) за една нощ, не е лошо. Ще оставя Бог да ме води как да използвам тези пари. Амин!", написа Гарсия в социалните мрежи.

Междувременно потребители се оплакват, че са били заблудени от него и загубили спестяванията си със залог за Хейни.