на живо

Станимира Петрова ще е поставена под №1 на олимпиада (ГАЛЕРИЯ)

Може да е знак от съдбата, щастлива е боксьорката ни

Станимира Петрова ще е поставена под №1 на олимпиада (ГАЛЕРИЯ)
 

Станимира Петрова бе поставена под №1 в категория до 54 килограма на жребия за боксовия турнир на олимпиадата в Париж.

Световната и четирикратна златна европейска медалистка, която ще бъде и знаменосец на България на церемонията по откриването на Игрите, оглави своя поток.

Това стана по време на предварителния жребий, в който бяха разпределени първите 8 на отделните категории, съобщиха от Българската федерация по бокс.

При 57-килограмовите Хавиер Ибаниес също е сред поставените. Шампионът от Европейските игри ще бъде изтеглен под №2 по време на същинския жребий следващия месец. Сред поставените е и европейската вицешампионка Светлана Каменова. Тя е осма в кат. до 57 кг.

Снимка: БГНЕС

България ще бъде представена от петима боксьори в Париж. На ринга във френската столица ще се качат също Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг), които обаче няма да бъдат поставени на жребия.

"Много се радвам, че ме поставиха първа в схемата, може да е знак на съдбата. Знам, че всяка една съперничка има качества и възможности, дано имам и късмет. Смятам, че е много хубаво, че трима от петимата ни боксьори сме поставени, а това означава, че ще пропуснем по един мач, което не е малко на олимпийски игри.

Дано да сме здрави, пожелавам на всички, не само в бокса, а и в другите спортове, да имаме късмет и да разгърнем максимума от възможностите си. Но и да се забавляваме, защото фактът че сме там вече е голям успех", коментира Станимира Петрова.

Тя заяви още, че изпитва гордост и чест, след като бе избрана за знаменосец на откриването на Игрите, редом до плувеца Любомир Епитропов.

Снимка: БГНЕС

"Дори не съм си мечтала за подобно нещо. Когато разбрах, бях буквално в шок, преживях го много емоционално, насълзиха ми се очите от вълнение. Била съм знаменосец на Военните игри и на Европейските игри в Минск. Никога не съм се чувствала по-горда българка на тези две церемонии, а сега направо не знам какво да кажа. Много съм благодарна на Стефка Костадинова и Красимир Инински, които показват, че вярват в мен и съм достойна да нося знамето и ще представя достойно България", добави Петрова.