на живо

Усик: По дяволите, не съм Ванга!

Украинецът поддържа връзка с войници на фронтовата линия, които са му изпратили съобщения за подкрепа

Шампионът в тежка категория на WBA, WBO и IBF Олександър Усик беше запитан да прогнозира изхода от втория си мач срещу Антъни Джошуа. Украинецът заяви, че не е Ванга, за да знае какво ще се случи в Саудитска Арабия.

Снимка: Getty Images

"Донякъде разбирам какво ще направи Джошуа, но не мога да кажа точно сега какво знам, защото той може да погледне и да каже: "Да, ще го направя по различен начин". Направих много, свършихме много работа, така че е време да се бием в събота", заяви Усик в интервю за канала BeanymanNews.

"По дяволите, аз не съм Ванга! Знаете ли коя е тя? Потърсете го в Google", бе реакцията му на питане за прогноза за мача. Сблъсъкът Усик - Джошуа е на 20 август.

Заложените на карта този уикенд са световните шампионски колани на WBA, IBF и WBO, които Джошуа е твърдо решен да си върне, но Усик е сигурен, че ще ги запази. Една от основите на това убеждение е техническото му превъзходство в първата битка. От друга страна той е мотивиран от смелостта на сънародниците си, сред които е президентът Зеленски.

Снимка: Getty Images

„Получавам новини от вкъщи всеки ден“, казва той и допълни: "И имам добри новини. Някои от моите приятели, военни, се върнаха живи и здрави от изпълнението на наистина сложна и опасна задача. Също така е положително, че чуваме по-малко експлозии и виждаме намаляване на вражеската активност. Не самата война ме мотивира. Народът на Украйна е този, който се бори упорито да защити нашата независимост, свобода и култура", каза боксьорът.

Той каза още, че поддържа връзка с войници на фронтовата линия, които са му изпратили съобщения за подкрепа.

„Получавам гласови и видео съобщения с надъхващи думи. Те се молят за мен и искат да победя. Не съм мотивиран от парите. Целта ми е да живея живот, полезен за света, в който живея. Това би искал Исус", откровен е украинецът.