на живо

Епизод 8: Слънце в очите, акредитация в ръцете (ВИДЕО)

Поредицата ни, посветена на европейските финали, продължава с Шампионската лига

След като сподели всеки детайл от нелеката задача да отразяваш финал на европейски клубен турнир - първо с Лига Европа, после и с Лигата на конференциите, екипът на bTV продължава поредицата с влогове от последното предизвикателство за сезона - Шампионската лига.

При него ще опитаме да се ограничим до ударни епизоди от по 90 секунди.

Изгубени в трафика - така започна и завърши първият ни ден в Истанбул, който ще бъде домакин на финала между Манчестър Сити и Интер (събота, 20:30 ч., пряко по bTV Action).

Снимка: bTV

Градът с население от над 15 млн. души е способен да превърне изминаването на малка дистанция в мъчение. Моменти, в които и костенурките биха ви се сторили бързи. Моменти, в които си обещаваш, че никога повече няма да недоволстваш от забавянето при придвижването из София.

По пътя си личеше, че Истанбул се готви за европейски финал. Огромни рекламни пана промотират спора за трофея в продължение на километри. Видяхме и нещо, което ни напомни за дома - ремонт на ремонта!

Снимка: bTV

Освен че стигането от точка А до точка Б се превърна в предизвикателство, навигацията също ни предаде. Така вместо в Генералното консулство на България в Истанбул се озовахме пред... дентална клиника.

Високите температури и някои технически проблеми също допринесоха за турбулентното начало на престоя ни в Истанбул.

Снимка: bTV

Все пак успяхме да се сдобием с акредитации и стигнахме до трибуните на близо 75-хилядния ст. Ататюрк, който ще приеме финала.

Изпълнихме дълга си към продуцента на централната емисия и за пореден път днес се качихме и слязохме по коварните стълби на съоръжението.

Снимка: bTV

Време е да презаредим батериите! Следва ден на включвания от фен зоните, интервюта и изготвяне на епизод 9. Епизод, който ще ни приближи до кулминацията - сблъсъка за най-ценното отличие в клубния футбол.