на живо

Финландец иска Интер, въпреки заповедта за задържането му

Сингапурската полиция го преследва

Финландският бизнесмен Томас Зилиакус запазва интерес към собствеността на италианския шампион Интер, въпреки заповедта за ареста му, издадена от полицията в Сингапур и определена от него като "неразбираема".

Сингапурската полиция издаде в сряда заповеди за задържане на Зилиакус, бивш изпълнителен директор на сингапурската фирма за електронна търговия Юзу, както и на четирима други бивши ръководители на компанията заради предполагаеми "подвеждащи данни във финансовите отчети".

Властите твърдят, че финансовите отчети, публикувани от Юзу през 2015 и 2016 г., надценяват приходите на компанията със сума между 4,6 и 18,8 млн. долара.

Зилиакус каза пред Ройтерс, че е сътрудничил на полицията в Сингапур от началото на разследванията през 2018 г. и описа заповедта за арест като "неразбираема".

"Продадохме технология и получихме акции в замяна на това, а не пари. Използвахме най-добрите консултанти, които можете да си представите. Имахме нов бизнес модел, така че искахме да сме сигурни, че отчитаме всичко в пълно съответствие", заяви той, добавяйки, че разследването е за това как е трябвало да се изчисли стойността на акциите според пазарните правила в Сингапур.