live

Гуардиола за Бербатов и Евра: Не забелязах характерите им, когато ги унищожавах

Бившите футболисти на "Манчестър Юнайтед" разкритикуваха "Манчестър Сити"

Reuters

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола отвърна на критиките на Димитър Бербатов и Патрис Евра, които след отпадането на "гражданите" от Шампионската лига обвиниха футболистите на испанеца в липса на характер.

Гуардиола коментира, че не е видял бившите футболисти на "червените дяволи" да проявяват "такъв характер" във финалите на Шампионската лига срещу "Барселона" през 2009-а и 2011-а година.

Българинът влезе като резерва в първия двубой, който каталунците спечелиха с 2:0. Две години по-късно Бербатов не попадна в групата на сър Алекс Фъргюсън, а "Юнайтед" отстъпи с 1:3.

Патрис Евра беше титуляр и в двете срещи.

"Характерът, който показваме, е същият, който имахме и в последните няколко минути на мача в Мадрид. Такива специалисти, като бившите играчи Бербатов, Зеедорф и Патрис Евра не бяха там. Когато играех срещу тях - когато ги унищожихме с "Барселона" на финала в Шампионската лига, не видях такъв вид характер, за какъвто говорят те", заяви испанецът.

Снимка: Reuters

"Според тях нямаме характер, защото сме допуснали два гола в последните две минути, но и защото сме имали два шанса да отбележим гол. В последните четири мача вкарахме 23 гола и сега имаме невероятен характер."

"Съжалявам, но съм напълно несъгласен с това. "Ливърпул" може да спечели всичките четири трофея, но може да спечели и само един, но не може да кажете, че ако това стане, нямат характер или не са имали невероятен сезон. Когато загубиха титлата от нас с една или две точки, имаха ли лош сезон? Или нямаха характер? Разбира се, че имаха."

"Понякога във футбола се случват такива неща, които не можеш да контролираш. Емоции и много други неща. Вече постоянно присъстваме във финалните фази на Шампионската лига – полуфинали и финали. Това е от 4-5 години и е невероятно, защото стигаме до края", добави той.