на живо

Инцидент с автобуса на Реал на път за Германия

Кралският клуб се сблъсква с Лайпциг в Шампионската лига

Инцидент с автобуса на Реал Мадрид преди утрешния първи осминафинал между двата тима в Шампионската лига. Първо, поради стачки на летището в Лайпциг, самолетът на "белите" трябваше да смени маршрута, за да избегне хаос, който да наруши подготовката на отбора.

Вместо директен полет от Мадрид до Лайпциг, от кралския клуб предпочетоха кацане в Ерфурт и оттам 160 км с автобус. При последното обаче едва не се стигна до трагедия.

"На магистрала А4, между Айхелборн и Нора, бяла Тойота е ударила автобуса на отбора от Мадрид. Шофьорът на леката кола пренебрегна возилото, докато сменяше позицията си по платната и се удари странично в рейса."

"Степента на щетите на леката кола е около 3000 евро, докато тези на автобуса на Реал все още не са ясни. След кратко спиране, за щастие на всички участници, пътят им продължи", съобщиха от авторитетния немски Bild.

"Истината е, че фен се опита да снима автобуса от своята кола и без да иска промени движението на колата си. Ние въобще не забелязахме, но това ни казаха други хора с автобуси зад нас", коментираха от Реал пред испанския Marca.

Реал все пак пристигна благополучно в хотел Щайгенбергер, намиращ се в центъра на Лайпциг.