на живо

Йежи Дудек пред bTV: Знам Бербатов, сега имате трудности (ВИДЕО)

В България е много красиво, идвам да играя голф, заяви емблематичният вратар

Йежи Дудек пред bTV: Знам Бербатов, сега имате трудности (ВИДЕО)

Бил съм в България вече много пъти. Винаги се чувствам чудесно тук. Това обяви специално за bTV Йежи Дудек. Емблематичният вратар, осигурил триумфа на Ливърпул в Шампионската лига след дузпи през 2005 г., днес се срещна с феновете у нас.

"Обичам голфа и затова в много случаи съм идвал във Варна, в Балчик. Много красиво е тук. Е, днес времето не е хубаво, както обикновено, но все пак се радвам, че съм тук."

Дудек сподели и мнението си за българския футбол. "Знам Бербатов. Изглежда, че българският футбол в момента изпитва трудности. Мисля, че ви трябва едно силно представяне, за да придобиете самочувствие. След това и футболната инфраструктура да бъде развита, защото това е нещо много важно. Имахме подобен проблем в Полша преди много години. За да се получи всичко, трябва да започнете от основата. Надявам се, че силният отбор на България от световното в САЩ ще има своите достойни наследници."

80 късметлии, отговорили правилно на въпросите на heineken.com, получиха уникалната възможност да изпълнят 11-метрови удари срещу поляка на Националния стадион "Васил Левски". При един от отбелязалите ще отиде билет за двама за финала в Лондон на 1 юни, в който ще се срещнат Реал Мадрид и Борусия Дортмунд. Сблъсъкът за короната на Европа ще може да гледате пряко в ефира на bTV Action.

"Това събитие е свързано с финала на Шампионската лига. "Хайнекен" организира това събитие за хората, обичащи спорта. Даваме шанс на 80 фенове да отидат на финала на Шампионската лига. Само двама ще отидат, но трябва първо да отбележат срещу мен, а след това трябва ще има жребий измежду победителите."

"Аз ще подкрепям Реал Мадрид на финала. След Ливърпул, това е моят любим клуб. Не подценявайте Борусия Дортмунд. Те са много мотивирани. Бях на четвъртфинала им. Техните фенове очакват този момент.

Няма фаворити в един момент, винаги е 50:50. Реал Мадрид обаче знае как да печели тези срещи, това е голямата разлика. Това е голямо предимство за тях. Разполагат с изключително силни офанзивни футболисти, това е противоречие с всеобщото разбиране, че ако имаш много добра защита, ще спечелиш трофей. Реал обаче е нещо съвсем различно. Преди няколко месеца бях в Лондон, когато Ливърпул играеше с Челси. Невероятна беше атмосферата, нека да видим."