на живо

Катастрофа, всичко е нагласено: Байерн на бунт (ВИДЕО)

Предадоха ни, трудно е за преглъщане, беснее Томас Тухел след драмата в Мадрид

Катастрофа, всичко е нагласено: Байерн на бунт (ВИДЕО)

Гняв и бунт в Байерн Мюнхен след драматичното отпадане от Реал Мадрид (1:2 в реванша) в полуфиналите на Шампионската лига. Феновете на германския колос, както и много от неутралните привърженици, са възмутени заради отменения гол при странни обстоятелства в самия край на мача.

Матайс де Лихт прати топката във вратата, но миг преди това реферите спряха играта заради засада. Това е в противоречие с практиката да се изчака цялата атака и евентуално след това да влезе в употреба системата за видеоповторения (VAR). Вместо това полският главен съдия Шимон Марчиняк наду свирката след сигнал от своя асистент.

Футболистите на Байерн обезумяха на терена и на пейката и отказваха да повярват какво се е случило току-що. Повторенията показаха, че ситуацията е изключително тънка.

Треньорът на баварците Томас Тухел нарече решението катастрофално и против правилата. "Чувствам, че бяхме предадени. Страничният съдия се извини, но това не топли никого. Да вдигнеш флага точно в този момент... Трудно е за преглъщане, но това е положението."

Де Лихт също не можеше да си намери място от яд. "Не искам да кажа, че Реал винаги има на разположение и съдиите, но тази вечер това направи разликата. Когато мислиш, че са мъртви, те отново поемат дъх. Затова имат 14 триумфа в Шампионската лига."

Много фенове заляха с възмущение социалните мрежи и твърдят, че турнирът е нагласен. А легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс също е категоричен - според правилата не трябва да вдигаш подобна засада.