на живо

Ливърпул поиска екзекутора на Лудогорец (ВИДЕО)

Цената на вратаря на Андерлехт скочи тройно само за денонощие

Ливърпул поиска екзекутора на Лудогорец (ВИДЕО)

Понякога светът ти се преобръща за минути и след тях, вече нищо не е същото, защото просто си се изстрелял в Космоса. Човекът в Космоса от снощи се казва Барт Вербрюген.

И ако името не ви говори нищо, най-вероятно не сте гледали тежката драма с дузпи между Лудогорец и Андерлехт от плейофите на Лигата на конференциите. В четвъртък вечер в Белгия това 20-годишно момче, чието име доскоро трудно успяваха да запомнят дори най-заклетите фенове на футбола, се превърна в абсолютна сензация.

Снимка: Reuters

Двуметровият младок тотално отчая Лудогорец, след като спаси първите три дузпи, изпълнени от играчи на българския шампион. А пък това беше напълно достатъчно, за да може неговият Антверпен да елиминира разградчани и да продължи напред в турнира.

Фантастичните изяви на Вербрюген, който е първият вратар в Европа, отразил три поредни дузпи и не допуснал нито веднъж топката от бялата точка в своята мрежа, моментално приковаха вниманието върху него на част от европейските грандове.

Фаворит за подписа му към момента е не кой да е, а славният Ливърпул. Британците били хвърлили око на талантливия младеж още преди година и не спирали да следят играта му, но това, което той направи срещу Лудогорец окончателно убедило ръководството, че трябва на всяка цена да го привлече още през лятото.

Снимка: Reuters

Но ако досега Барт преди всичко впечатляваше с невероятната си физика и ръст от 194 см, то на преден план вече изскочиха и качествата му да бъде майстор при отразяването на дузпите.

Трансферната цена на Барт Вербрюген пък скочи три пъти само за денонощие. В профила му в платформата Ttransfermarkt пише, че той се оценява на 750 000 евро, но ако иска да го закупи, Ливърпул ще трябва да се бръкне поне три пъти над тази сума.