на живо

От болничната стая до финал на "Уембли" (ВИДЕО)

Себастиен Алер живее втори живот и протяга ръце към трофея в Шампионска лига

От болничната стая до финал на "Уембли" (ВИДЕО)
 

Животът ти дава един шанс. Един-единствен случай, в който да изживееш всички хубави и лоши емоции, които преминават през житейския ти път. Но има и хора, които живеят по два пъти.

Психически се сриват, когато чуят лекарят да им казва: "Имаш рак!", преминават през дълбините на ада, за да се завърнат. И да имат своя втори рожден ден – момента, в който разберат, че отново могат да живеят нормално.

Такава е съдбата на нападателя на Борусия Дортмунд – Себастиен Алер.

На 6 юли 2022 г. националът на Кот Д’Ивоар щастливо позира с фланелката на "жълто-черните" като новото попълнение на Дортмунд. Именно тази снимка е последната в годината, в която Алер е истински щастлив.

Нападателят пристига на „Сигнал Идуна Парк“ с идеята да замести Арлинг Холанд, който е трансфериран в Манчестър Сити. Очакванията към Алер са високи, а новият клуб е платил на Аякс 31 млн. евро за правата му.

Шансът Себастиен да блесне така и не идва. На 18 юли 2022 г., по-малко от две седмици след като става част от новия си клуб, нападателят напуска тренировка, защото не се чувства добре. В рамките на 24 часа Алер е тестван и диагностициран с тумор на тестисите.

„Първия ден изобщо не знаех, че е рак. Просто ми казаха „тумор“. Не знаех какво точно означава всичко това. Попитах лекаря дали това е рак, и той ми потвърди.“, спомня си Алер за най-мрачния ден в своя живот.

След като научава шокиращата новина, Себастиен не пада духом. Обажда се на своята съпруга Присила, за да й съобщи.

„Моля, седнете! Трябва да ви кажа нещо сериозно!“. По този начин Алер започва разговора с жена си и трите им деца.

През цялото си лечение футболистът на Борусия Дортмунд споделя снимки и не губи надежда. И чака момент. Един мечтан момент, който изглежда изключително далеч в болничната стая. Съобщението „Ще се видим много скоро на футболния терен!“, подсказва не само увереността, но и силата на духа на Себастиен.

2 януари 2023 г.. Моментът, в който Алер отново е на тренировка на Борусия Дортмунд. Моментът, в който си казва: „Аз победих!“.

След завръщането си на терена нападателят играе със специални футболни обувки с послание за борбата с рака. На 4 февруари съдбата намига на Себастиен, който отбелязва гол именно в Световния ден за борба с коварното заболяване. След срещата котдивоарецът заявява: „Това беше голът на надеждата и куража!“