на живо

От сватба по анцуг до неочакван герой

Реал Мадрид преотстъпва Андрий Лунин три пъти

От сватба по анцуг до неочакван герой

Андрий Лунин се намира в Испания, когато Русия нахлува в родината му Украйна през февруари 2022 г. Потресен от събитията, вратарят не е в състояние да пътува с Реал Мадрид за гостуването на Райо Валекано.

Войната продължава вече повече от две години. Тя коства хиляди животи и колосални поражения по инфраструктурата на Украйна. А жителите на страната търсят опора и в най-малките неща.

Например в героичното представяне на Лунин при победата срещу Манчестър Сити в четвъртфинала на Шампионската лига. Момчето, което започна сезона като едва трети избор за Карло Анчелоти, блесна с две спасявания при дузпите.

Андрий пристига на "Бернабеу" от Зоря Луганск през 2018 г. Оттогава е преотстъпван три пъти - на Леганес, Валядолид и Овиедо. При наличието на Куртоа и Кепа шансовете му да заслужи доверие изглеждат минимални.

Травма на белгиеца обаче предоставя на Лунин златен шанс за изява. И той се справя великолепно срещу Брага и Лайпциг в Шампионската лига. Осемте му спасявания в Манчестър окончателно го превърнаха в неочаквания герой на Кралския клуб.

А за сватбата му с Анастасия Томазова се говори и до днес. Причината - на 18 март 2021 г. двамата си казват "да", облечени с... анцузи.