на живо

Саудитска Арабия с отбор в Шампионската лига

Очаква се потвърждение от УЕФА, първата покана ще е за Роналдо

Саудитска Арабия с отбор в Шампионската лига

Отбор от Саудитска Арабия ще участва в Шампионската лига още от следващия сезон, съобщава испанското издание Марка. Очаква се официалното потвърждение на УЕФА.

"Водят се сериозни преговори между европейската футболна федерация и Футболната асоциация на Саудитска Арабия. Всичко е на финалната права и един саудитски клуб ще играе в Шампионската лига. Той ще има постоянно място, а не само за един сезон“, пише изданието.

Засега не е ясно какъв е критерият, по който страната ще излъчва свой представите в турнира. Говори се, че това вероятно ще бъде Ал Насър на Кристиано Роналдо.

През следващия сезон в Шампионската лига ще играят 36 отбора по нова система в общо 10 кръга в груповата фаза. Всеки тим ще играе по пет мача като гост и пет като домакин срещу различни съперници.

Отварят се 4 нови места и това дава възможност на УЕФА да покани тим от Саудитска Арабия. Любопитното е, че преди няколко месеца Александър Чеферин бе категоричен, че клуб извън континента няма шанс да играе в европейските клубни турнири, но индикациите в момента са различни.