на живо

Българка в Атина: Всичко затваря днес, 3000 полицаи ще пазят финала (ВИДЕО)

23 години работих във ВМЗ Сопот, от 25 години съм тук, разказва ни Валерия

Българка в Атина: Всичко затваря днес, 3000 полицаи ще пазят финала (ВИДЕО)
 

Хубавото на журналистическата работа е, че те среща с най-различни пъстри и любопитни хора. Такава е и Валерия от Сопот.

Докато екипът ни обядва в заведение, в близост до АЕК Арена, който тази вечер ще приеме финала на Лига на конференциите Олимпиакос - Фиорентина, разбираме от сервитьорката, че в заведението работи българка.

Валерия излиза плахо от кухнята, вълнува се, в началото дори не намира думи на български, с които да ни поздрави. После бариерата пада и жената започва да ни разказва за живота си.

"В Гърция съм от 25 години, животът тук ми харесва. Хората са много по-лъчезарни. Тук се чувствам много по-свободна от начина ми на живот.

В България работих във ВМЗ Сопот 23 години.

Ще получавам 267 лв. минимална пенсия. Женена съм, имам деца деца и едно внуче. Децата ми са тук", вълнува се Валерия.

Снимка: bTV

За предстоящия финал и мерките за сигурност допълва: "Всичко ще бъде затворено в деня на мача, няма да работят банките, училищата, супермаркетите. Всички заведения в района на Неа Филаделфия ще бъдат затворени. Голям наплив от хора ще има.

Когато АЕК играе, има страхотни проблеми, всичко се чупи... 3000 полицаи сега ще са на разположение", споделя българката.

Всичко най-важно и интересно преди, по време и след мача - може да следите на www.btvsport.bg.