на живо

Делегат на УЕФА: "Левски" няма да получи преиграване

Сръбски специалист разясни казуса

Изключително минимални са шансовете "Левски" да получи преиграване на реванша с "Хамрун", твърди делегат на УЕФА.

"Сините" поискаха ново провеждане на мача, тъй като при втория гол на малтийския тим има формално нарушение на правилата. От "Герена" твърдят, че са ощетени от съдийско решение, което е повлияло на крайния резултат.

Снимка: /Twitter

Делегатът на мачове на УЕФА Игор Радойчич, който е секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз, разясни казуса за местна медия. В западната ни съседка се интересуват от развоя на ситуацията, тъй като "Партизан" трябва да се изправи срещу победителя от сблъсъка "Хамрун" - "Левски" в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите.

"Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главния рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на "Левски" да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена", обяснява Радойчич.