на живо

Дерменджиев: Това са мачовете, които каляват (ВИДЕО)

Поздравих играчите за волята и интелекта, каза треньорът на Лудогорец

Дерменджиев: Това са мачовете, които каляват (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали тима след драматичната победа с 2:1 срещу Спартак Търнава в Лигата на конференциите.

"Това са мачовете, които каляват. Ние си играем мач за мач. Нас ни интересуваше тук да спечелим и сега с Нордшеланд отново ще излезем за победа.", заяви специалистът.

"Един много добър мач за отбора. Поздравих футболистите за волята, която показаха, за интелекта, с който изиграха целия мач. Почти ние дирижирахме мача с редки атака на противника. В крайна сметка победата е наша. Имахме много ситуации, но съм реалист и знам, че това, което е във вратата, това е гол, независимо в коя минута. Този резултат нас ни задоволява."

Инфарктният успех - първи за Лудогорец при гостуване в евротурнирите от октомври 2019 г. насам, изстреля "орлите" на второто място в група 8. Българският шампион има 9 точки, колкото и третият Фенербахче, но е отбелязал един гол повече.

"Изненадан съм от резултата в другия мач. Не очаквах да се получи такъв разгром за Фенербахче (1:6 от Нордшеланд), но в крайна сметка това е футболът и ние го приемаме."

В шестия кръг - на 14 декември, Лудогорец приема лидера Нордшеланд, а Фенербахче е домакин на Спартак Търнава.

"Изпълнителите на дузпи при нас са определени предварително и (Оливие) Вердон бе човекът, който трябва да бие първи.", коментира Дерменджиев за пропуска на защитника в 85', за щастие, оказал се без значение.