на живо

Фен на Левски пред bTV: Двете коли по погрешка са влезли в албанския квартал (ВИДЕО)

Събрахме над 3000 евро, за да освободят част от арестуваните фенове, разказа Никола Бушняков

Фен на Левски пред bTV: Двете коли по погрешка са влезли в албанския квартал (ВИДЕО)

Пред bTV говори едни от феновете на Левски - Никола Бушняков, присъствал на мача с Шкупи в Скопие.

"В началото всичко вървеше доста гладко. Преминаването на границата от привържениците на Левски бе безпроблемно и сравнително добре организирано от македонските служители на границата.

На 20 километра преди Скопие бяхме спрени и щателно проверени, след което под полицейски конвой отведени до стадиона. Докато чакахме да се придвижим до трибуните, разбрахме, че наш привърженик е бил намушкан с нож. Две коли с български фенове са влезли по грешка в албанския квартал "Чаир", в който живеят привържениците на опонента ни, и са били нападнати.

А тук може да изгледате отново победата на Левски в Скопие:

Не всички запалянковци пътуваха заедно, някои бяха ден по-рано. Някои спаха там след мача и още са в Скопие. Тези две коли са се изгубили, не е било целенасочено. Попадат на грешното място, в грешното време. Там са нападнати, освен този в болница има и трима пострадали с контузии по главите.

При влизането на трибуните ни провериха още 4-5 пъти. Бяхме изнервени. Задържаха един от нас заради пререкания и вербална атака към полицаите, последва доста сериозно сбиване и се стигна до задържането на общо 19 човека. Не напуснахме стадиона, докато не се разбра какво ще стане с тях", разказа още Бушняков.

"Събрахме над 3000 евро и тази сутрин в 8.00 би трябвало 17 от българите да са пуснати на свобода срещу заплащането на парична глоба. Всеки отдели каквото можа. Двама ще бъдат съдени днес, не знаем какво обвинение ще им бъде повдигнато", разясни членът на "Левски на левскарите".

Той не вярва, че фенове на Шкупи ще пристигнат за реванша в София следващата седмица, но дори и да има такива, ще се разчита на нашата полицията да обезпечи безпроблемното провеждане на мача от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.